logotype

.

Hoed

De grootste voorkeur voor hoofddeksel gaat in alle gevallen uit naar de typische breedgerande vilten hoed. Hij houd de zon en regen uit je ogen en bied warmte op koude dagen. Ook kun je jezelf laten zien door hem op te sieren met een paar mooie veren. Maak er geen kerstboom van en ga hier verstandig mee om. Gedekte kleuren genieten weer de voorkeur. De meest voorkomende kleuren zijn bruin, zwart en grijs. De rand kan je opsteken en vastzetten met een speld. Zodat je tussen de opening je veren kan steken.
Prima hoeden kun je krijgen bij Adrie van Gessel.
 Mike hoed Vaandrig Mike Kuijpers draagt zijn hoed met een opgestoken rand. Om de hoed draagt hij een geweven band. En tussen de flap heeft hij struisvogel en pauwveren gestoken.  
 Mike hoed 2  
 Mike hoed 3 Hier kan je de speld zien zitten en een geuzenpenning.
Hoed3 Een ander voorbeeld van een hoed. Let erop dat je een gedekte kleur kiest voor je hoed. En geen gaten erin gaat maken om de veren en dergelijke doorheen te steken. Ook een houten lepel in plaats van een speld is wel heel grappig, maar niet goed.
Hoed voering 2 Naai een linnen of leren zweetband in je hoed. Zo blijft hij niet alleen beter op je hoofd zitten, maar de hoed behoud ook veel beter zijn vorm. 
Hoed voering  
2017  MARS The Dutch Revolt  globbers joomla templates